Формальне подання простору данных у вигляді алгебраичної системи - Шаховська, Н.Б. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Проаналізовано проблеми опрацювання розрізнених даних. Побудовано формальну модель простору даних та уведено операції над ним. Показано алгебраїчні системи бази даних та сховища даних, які є підкласами алгебраїчної системи «простір даних». Визначено особливості інтеграції даних із різнорідних джерел. Побудовано схему інтеграції даних та засоби обміну даними. Проанализированы проблемы обработки данных с различных источников. Построена формальная модель пространства данных и введены операции над ним. Показано, что алгебраические системы базы данных и хранилища данных являются подклассами алгебраической системы класса «пространство данных». Обозначены особенности интеграции данных с разных источников. Разработано схему интеграции данных и средств обмена данными. Problems of data processing from the different sources are analyzed. The formal model of date space and operations on it are described. It is shown that algebraic systems of data space and data warehouses are subclasses of algebraic system of «data space» class. The features of data integration from different sources are determined. The scheme of data integration and means of data exchange is developed.