Методологічне і математичне забезпечення розв’язання задач передбачення на основі модифікованого методу морфологічного анализу - Савченко, І.О. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Запропоновано системний підхід до дослідження задач, що виникають у процесі технологічного передбачення, за допомогою модифікованого методу морфологічного аналізу (ММА). Наведено формалізований математичний апарат застосування методу для їх розв’язання. Розглянуто одноетапну та двохетапну варіації ММА на основі експертного оцінювання, а також процедуру методу за наявності фіксованих параметрів морфологічної таблиці. Предложен системный подход к исследованию задач, возникающих в процессе технологического предвидения, при помощи модифицированного метода морфологического анализа (ММА). Приведен формализованный математический аппарат использования метода для их решения. Рассмотрены одноэтапная и двухэтапная вариации ММА на основе экспертного оценивания, а также процедура метода при наличии фиксированных параметров морфологической таблицы. A system approach to the research problems, which are appeared during the technology foresight process, using the modified method of the morphological analysis (ММА) is proposed. A formalized mathematical apparatus of usage for its solution is given. One- and two-stage variations of the ММА based on expert estimations, and also on the procedure of the method within fixed parameters of the morphological table are considered.