Підхід до інтеграції системи кредитного скорингу та моделі керування активами та пасивами комерційного банку - Осіпенко, Д.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Розглядається підхід до побудови системи керування активами та пасивами роздрібного банку на базі динамічної моделі, а також формалізація системи кредитного скорингу та постановка задачі оптимізації прибутковості кредитного портфеля. Результатом дослідження є розробка підходу до інтеграції цих ключових систем банківського ризик-менедженту. Рассматривается подход к построению системы управления активами и пассивами розничного банка на базе динамической модели, а также формализация системы кредитного скоринга и постановка задачи оптимизации прибыльности кредитного портфеля. Результатом исследования является разработка подхода к интеграции этих ключевых систем банковского риск-менеджмента. The approach to the creation of Retoil Bank is Assets and Liabilities Management System based on a dynamic model, and also a formalization of credit scoring system and the problem of optimization of credit portfolio profitability are investigated in the article. The result of this research is the development of the approach to the integration of the core systems of the bank is risk-management.