Модели представления ключевых элементов в задаче покомпонентного распознавания символов текста - Каргин, А.А.; Пятикоп, Е.Е. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Рассмотрен этап формирования ключевых элементов (узлов) для решения задачи покомпонентного распознавания символов текста. Образование узлов основывается на нечетких моделях первичной зрительной коры. Введено математическое описание узла в виде нечеткой модели и степень нечеткой похожести узлов. Приведены примеры сравнения узлов с прототипами узлов. Розглянуто етап формування ключових елементів (вузлів) для вирішення задачі покомпонентного розпізнавання символів тексту. Утворення вузлів ґрунтується на нечітких моделях клітин первинної зорової кори. Введено математичний опис вузла у вигляді нечіткої моделі і ступінь нечіткої схожість вузлів. Наведено приклади порівняння вузлів з прототипами вузлів. The stage of formation of key elements (nodes) for solving the problem of component recognition of the character is considered. The formation of the nodes is based on fuzzy models of primary visual cortex cells. The mathematical description of the node as fuzzy model and the degree of fuzzy similarity of nodes are described. Examples of comparison the nodes with nodes prototypes are shown.