Нейромережева реалізація інтелектуальної підтримки прийняття рішень в автоматизованому управлінні навчанням - Мазурок, Т.Л.; Тодорцев, Ю.К. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Створено формальну логіко-математична модель управління навчанням в умовах компетентністного підходу. Запропоновано нейронечіткий підхід прийняття рішень, що базується на послідовному визначенні ступеня інтеграції та визначення найсуттєвішого впливу міжпредметних зв’язків на досягнення компетенцій. Наведено результати практичної реалізації. Создана формальная логико-математическая модель управления обучением в условиях компетентностного подхода. Предложен нейронечеткий подход принятия решений, основанный на последовательном определении степени интеграции и выявлении наиболее существенного влияния межпредметных связей на достижение компетенций. A formal logical-mathematical model of training control is built in the conditions of competency approach. A neuro fuzzy approach of decision-making, based on sequential determination of the degree of integration and detection of the most significant impact of intersubject on the achieving of competencies, is offered. The results of practical realization are shown.