Оптимальне керування режимами медикаментозної терапії та фізіотерапії в задачі реконструкції кісткової тканини - Марценюк, В.П.; Вакуленко, Д.В.; Андрущак, І.Є. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Представлено задачу побудови режимів медикаментозної терапії та фізіотерапії як задачу оптимального керування із фазовими обмеженнями для моделі реконструкції кісткової тканини. У моделі враховуються такі фактори: популяції остеоцитів, остеобластів, остеокластів та щильність матриксу. Цей підхід був чисельно реалізований за допомогою програмного середовища VisSim. Представлена задача построения режимов медикаментозной терапии и физиотерапии как задача оптимального управления с фазовыми ограничениями для модели реконструкции костной ткани. В модели учтены следующие факторы: популяции остеоцитов, остеобластов, остеокластов и плотность матрикса. Данный поход был численно реализован при помощи программной среды VisSim. The problem of building the drug therapy and physiotherapy models is presented as a problem of an optimal control with state limits for the model of reconstruction of bone tissue. The model includes the follocoing factors: population of osteocytes, osteoblasts and the density of the matrix. This approach has been numerically implemented using VisSim software.