Пам'яті Володимира Степановича Мельникова - Возняк, Д.; Наумко, І.; Галабурда, Ю.; Кульчицька, Г. (Мінералогічний журнал, 2010)
Мінералогічна наука, вся мінералогічна громадськість України зазнали важкої втрати — 8 лютого 2010 р. на 72-му році життя раптово перестало битися серце провідного наукового співробітника Інституту геохімії, мінералогії та рудоутворення ім. М.П. Семененка (ІГМР ім. М.П. Семененка) НАН України Мельникова Володимира Степановича.