Синтез багатовимірних координуючих систем керування з різнотемповою дискретизацією в детермінованому середовищі - Романенко, В.Д.; Мілявський, Ю.Л. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Поставлено та вирішено задачу керування співвідношеннями між вихідними координатами багатовимірного різнотемпового об’єкта в детермінованому середовищі. Запропоновано новий алгоритм керування, що дозволяє одночасно забезпечувати виконання, задачі слідкування і задачі координації в перехідному та усталеному режимах. Наведено результати чисельного моделювання, що підтверджують практичну цінність цієї розробки. Поставлена и решена задача управления соотношениями между выходными координатами многомерного разнотемпового объекта в детерминированной среде. Предложен новый алгоритм управления, позволяющий одновременно обеспечить выполнение задачи слежения и задачи координации в переходном и установившемся режимах. Приведены результаты численного моделирования, подтверждающие практическую значимость данной разработки. The control problem of relations between the output coordinates of the multidimensional multirate objects in deterministic environment is formulated and solved. A new control algorithm that ensures simultaneous fulfillment of both monitoring and coordinating problems in transient and steady states is proposed. The results of numerical simulation, confirming the practical significance of this development are shown.