Математические модели управления процессами финансирования инвестиционных проектов - Москаленко, В.В.; Кондращенко, В.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Рассмотрена проблема построения оптимальной схемы финансирования инвестиционного проекта с привлечением внешних источников финансирования. Предложен комплекс математических моделей, соответствующих конкретным формам финансирования, каждая из которых позволяет рассчитать оптимальную схему финансирования и получить оценку ее экономической эффективности с учетом специфики каждой конкретной формы финансирования. Розглянуто проблему побудови оптимальної схеми фінансування інвестиційного проекту із залученням зовнішніх джерел фінансування. Запропоновано комплекс математичних моделей, що відповідають конкретним формам фінансування, кожна з яких дозволяє розрахувати оптимальну схему фінансування та отримати оцінку її економічної ефективності з урахуванням специфіки кожної конкретної форми фінансування. The construction of an optimal scheme of financing of the investment project with the involvement of external sources of financing are considered. A complex of mathematical models, relevant to the specific forms of financing each of which allows to calculate the optimal financing scheme and get an estimate of its cost-effectiveness taking into account the characteristics of each specific forms is proposed.