Математичні моделі економічного менеджменту інформаційної безпеки - Левченко, Є.Г.; Демчишин, М.В.; Рабчун, А.О. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2011)
Проведено порівняльний аналіз кількісних моделей економічного менеджменту інформаційної безпеки. Встановлено умови, за яких цільові функції розглянених моделей співпадають або досить близькі. Виконані розрахунки ілюструють методику визначення кількості втраченої інформації в залежності від співвідношення ресурсів нападу і захисту. Проведен сравнительный анализ количественных моделей экономического менеджмента информационной безопасности. Поставлены условия, при которых целевые функции рассмотренных моделей совпадают или достаточно близки. Выполненные расчеты иллюстрируют методику определения количества утраченной информации в зависимости от соотношения ресурсов нападения и защиты. The comparative analysis of the quantitative models of economic management of information security is fulfilled. The conditions under which the target functions of the considered models coincide or sufficiently close are set up. The fulfilled calculations illustrate the methodology of quantity determination depending on attack and defense recourses correlation.