Розробка нейромережевої інтелектуальної системи для прогнозування енергетичних центрів плямових зображень у процесах профілювання лазерного променя - Яровий, А.А.; Власюк, Р.С. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
Здійснено розробку нейромережевої інтелектуальної системи для прогнозування енергетичних центрів (ЕЦ) плямових зображень у процесах профілювання лазерного променя (ЛП). Обґрунтовано актуальність задачі прогнозування координат ЕЦ профілю ЛП. Розглянуто методи прогнозування та обґрунтовано доцільність застосування нейромережевої моделі. Здійснено комп’ютерне моделювання системи прогнозування, а також на основі отриманих результатів сформульовано вимоги та здійснено програмну реалізацію інтелектуальної системи. Выполнено разработку нейросетевой интеллектуальной системы для прогнозирования энергетических центров (ЭЦ) пятенных зображений в процесах профилирования лазерного луча (ЛЛ). Обоснована актуальность задачи прогнозирования координат ЭЦ профиля ЛЛ. Рассмотрены методы прогнозирования и обоснована целесообразность применения нейросетевой модели. Выполнено компьютерное моделирование системы прогнозирования, а также на основе полученных результатов сформулированы требования и выполнено программную реализацию интеллектуальной системы. The development of a neural net intellectual system for energy centers (EC) spot images forecasting in the processes of laser beam profiling (LB) is done. Actuality of the problem of coordinates forecasting of EC of laser beam profile is proved. Methods of forecasting are considered and the appropriateness of usage the neural net model is justified. Computer simulation of forecasting system is carried out and also on the basis of the obtained results the requirements are formulated and software implementation of intelligent system is performed.