Обеспечение точности обобщенной интервальной оценки качества изделий - Федин, С.С.; Зубрецкая, Н.А. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
Разработан метод интервальной оценки качества изделий, отличительной особенностью которого является получение весовых коэффициентов обобщенного показателя с использованием нечетких функций принадлежности гауссового типа. Их использование позволяет повысить точность и достоверность принятия решения при определении категории качества изделий различного целевого назначения в соответствии с вербально-числовой шкалой функции желательности Харрингтона. Розроблено метод інтервальної оцінки якості виробів, відмітною особливістю якого є отримання вагових коефіцієнтів узагальненого показника з використанням нечітких функцій приналежності гауссового типу. Їх використання дозволяє підвищити точність та вірогідність прийняття рішення під час визначення категорії якості виробів різного цільового призначення відповідно до вербально-числової шкали функції бажаності Харрінгтона. The method of interval estimation of the products’ quality, the distinctive feature of which is a receipt of gravimetric coefficients of the generalized index with the use of unclear membership functions of gauss type, is developed. Their usage allows to promote exactness and authenticity of decision-making at determination category of products’ quality of the different target destination in accordance with the verbally-numerical scale of desirability function of Harrington.