Розв’язання задач управління екологічною безпекою за умови реалізації концепції корпораційної екологічної системи - Козуля, Т.В.; Шаронова, Н.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
Подано теоретико-практичні засади формування оцінки екологічного ризику щодо антропогенно-навантажених територій і стану здоров’я населення на корпораційній основі формування системи дослідження, визначені переваги концепції корпораційної екологічної системи (КЕС). Подано розрахунки ризику на основі імовірнісно-термодинамічних показників стану об’єктів дослідження. Предоставлены теоретико-практические основы формирования оценки экологического риска техногенно-нагруженных территорий и состояния здоровья населения на корпорационной основе формирования системы исследования, определены преимущества концепции корпорационной экологической системы (КЕС). Предоставлены расчеты риска на основе вероятностно-термодинамических показателей состояния объектов исследования. Theoretical and practical basis of forming the estimations of anthropogenic loaded territories ecological risk and population health state rating on the corporative basis of research system forming are given. Corporative ecological system (CES) concept advantages are determined. The calculations of risk on the basis of a thermodynamic condition of the research objects are given.