Оптимізації пошуку шляхів по графу в динамічній задачі комівояжера методом модифікованого мурашиного алгоритму - Данчук, В.Д.; Сватко, В.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2012)
Запропоновано метод розв’язку задачі пошуку мінімального шляху по графу на основі застосування модифікованого мурашиного алгоритму, в якому довжина ребер двунаправленого орієнтованого графу — змінна величина. З метою оптимізації параметрів імовірнісно-пропорційного пошуку мінімальної довжини ребер по графу використовується метод локального пошуку. Предложен метод решения задачи поиска минимального пути графа на основании применения модифицированного муравьиного алгоритма, в котором длина ребер двунаправленого ориентированного графа — переменная величина. С целью оптимизации параметров вероятностно-пропорционального поиска минимальной длины ребер по графу используется метод локального поиска. The method of solving the task of minimum graph way search on the basis of using the modified ant algorithm, in which the length of ribs of bidirectional oriented graph is variable, is offered. The method of local search is used in order to optimize the parameters of probabilistic-proportional search of minimum ribs distance for a graph.