Побудова можливих сценаріїв розвитку процесів як елемент програмування державної політики на довгострокову перспективу (на прикладі житлово-комунальної сфери) - Голишев, Л.К.; Лотоцький, О.Б.; Виноградова, В.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2002)
Запропоновано загальну схему формалізації процесу формування концепції державної політики в ЖКС. Підкреслюється необхідність виконання великої кількості експертиз показників та прогнозів, що потребує використання відомих методів системного аналізу (сканування, мозкового штурму, Делфі, Сааті тощо), а також методів обробки даних групової експертизи. Предложена общая схема формализации процесса формирования концепции государственной политики в ЖКС. Подчеркивается необходимость выполнения большого количества экспертиз показателей и прогнозов, которые требуют выполнения известных методов системного анализа (сканирование, мозгового штурма, Делфи, Саати и т.д.), а также методов обработки данных групповой экспертизы. A concept of the state policy in the housing-and-municipal sphere is offered. Necessity to perform numerous application examinations of parameters and forecasts, which demand of known methods for the system analysis (scanning, brain storm, Delfi, Saaty etc.), and also methods of group experts data processing is emphasized.