Обобщенный алгоритм расчета характеристик стратегий Клейнрока-Камоуна для распределения буфера в сетях коммутации пакетов - Пономаренко, Л.А.; Меліков, А.З.; Фаттахова, М.І. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2002)
Проанализированы проблемы распределения буфера между конфликтующими трафиками в системах передачи сообщений с буферизацией. Рассмотрены классические стратегии такого распределения, предложенные Л.Клейнроком и Ф.Камоуном. Описан новый подход к решению проблемы расчета характеристик стохастических асинхронных систем передачи сообщений, основанный на принципах теории фазового укрупнения их состояний. Получены явные формулы для определения характеристик наиболее общей из стратегий. Проаналізовані проблеми розподілу буферу між конфліктуючими трафіками в системах передачі повідомлень з буферизацією. Розглянуті класичні стратегії такого розподілу, запропоновані Л. Клейнроком і Ф. Камоуном. Запропоновано новий підхід до розв’язання проблем розрахунку характеристик стохастичних асинхронних систем передачі повідомлень, заснований на принципах теорії фазового укрупнення їх станів. Одержані явні формули для визначення характеристик найзагальнішої зі стратегій. Problem of buffer sharing between conflict traffics in message transfer systems with bufferisation were analyzed. Classic strategies of such sharing, offered by L. Kleinrock and F. Kamoun, were considered. A new approach to solving the problem of calculating characteristics in stochastic asynchronous message transfer systems, based upon principles of phase-aggregation states theory, is offered. Practical engineering formulas for calculating characteristics of the most general strategy is obtained.