Построение и структура моделирующих графов сложных систем - Волков, А.А. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2002)
На базе общей теоретико-множественной модели системы обоснована концепция моделирующего и обобщенного моделирующего графов сложных систем как основы построения баз данных и знаний интеллектуальных информационных систем. Рассмотрены способы задания структуры графов множеством инцидентности и смежности и оценивается их эффективность. На базі загальної теоретико-множинної моделі системи обгрунтована концепція моделюючого і узагальненого моделюючого графів складних систем як основи побудови баз даних та знань інтелектуальних інформаційних систем. Розглянуті засоби задання структури графів множинами інцидентності та суміжності і оцінюється їх ефективність. A concept of modeling and geleralized modeling graph of complex systems is proved on the basis of common model of system as a base for building data bases and the knowledge base of intellectual information system. Setting of graphs structure by incedenity and contiguity sets is reviewed and their effectiveness is estimated.