Математические модели динамики производства в макроэкономике - Хорошун, Л.П. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2002)
Предложен новый принцип построения теории производственных функций в макроэкономике, основанный на формулировании физически наглядных дифференциальных уравнений динамики производства в материальной форме, которые учитывают производительность, амортизацию и накопление реального капитала. Рассмотрены модели производства с одной и произвольным числом степеней свободы для закрытой и открытой экономики. Получены решения конкретных задач, иллюстрирующие рост, спад, стабильный и циклический характер производства. Запропоновано новий принцип побудови теорії виробничих функцій у макроекономіці, що базується на формулюванні фізично наглядних диференціальних рівнянь динаміки виробництва у матеріальній формі, які враховують продуктивність, амортизацію і накопичення реального капіталу. Розглянуто моделі виробництва з однією і довільним числом степенів свободи для закритої і відкритої економіки. Одержано розв’язки конкретних задач, які ілюструють зростання, спад, стабільний і циклічний характер виробництва. A new principle of construction of the theory of production functions in macroeconomics is suggested. It is based on formulation of differential equations of dynamics of production in material form, which takes into account productivity, amortization and accumulation of real capital. The models of production with one and arbitrary number of freedom degree are considered for closed and open economics. Solutions of concrete problems are found. It illustrates the growth, recession, stable and cyclic character of production.