Параллельные генетические алгоритмы - Бидюк, П.И.; Литвиненко, В.И.; Токарь, А.А.. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2002)
Изложены основные подходы к организации параллельной работы генетических алгоритмов (ГА). Анализируются аппаратные требования, комбинирования различных архитектур в одной системе и построения неоднородных систем. Описаны особенности и схемы глобальных или мелкозернистых, крупнозернистых и гибридных ГА, а также способы организации структуры миграции (топологии) индивидумов между подпопуляциями. Викладені основні підходи організації паралельної роботи генетичних алгоритмів. Аналізуються апаратні вимоги, комбінування різних архітектур в одній системі і побудова неоднорідних систем. Описано особливості і схеми глобальних, або дрібнозернистих, грубозернистих і гібридних ГА, а також способи організації структури міграції (топології) індивідумів між підпопуляціями. Basic approaches to the organization of parallel functioning of genetic algorithms are described. Equipment room requirements, combinations of various architecture in one system and constructions of non-uniform systems are analyzed. Features and circuits of global or fine-grained, coarse-grained and hybrid GA as well as ways of organization of structures of individuals migration (topology) among subpopulations are described.