Прикладний статистичний аналіз високочастотних випадкових процесів у дискретному часі - Андрєєв, М.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2002)
Досліджується спектральний аналіз високочастотних стаціонарних та нестаціонарних випадкових послідовностей на основі перевірки відповідних статистичних гіпотез в частотній області. Здійснено перевірки низки статистичних гіпотез про приналежність спостережуваної випадкової реалізації марковській гауссовій послідовності. Исследуется спектральный анализ высокочастотных стационарных и нестационарных случайных последовательностей на основе проверки соответствующих статистических гипотез в частотной области. A spectral analysis of high-frequency stationary and nonstationary stochastic sequences, made on the basis of solution of problems for testing corresponding statistical hypotheses in a frequency domain is investgated.