Методологічні питання побудови просторових систем підтримки прийняття рішень на основі методів ітеративного агрегування - Суховірський, Б.І. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2002)
Розглянуто окремі методологічні питання розробки просторових систем підтримки прийняття рішень (ПСППР) для проектів регіонального управління. Обгрунтовується погляд на те, що методологічною базою таких систем можуть бути процеси ітеративного агрегування розв’язання окремих задач великої розмірності, які дозволяють узгоджувати розв’язки локальних задач з розв’язком глобальних. Рассмотрены отдельные методологические вопросы разработки пространственных систем поддержки принятия решений (ПСППР) для проектов регионального управления. Обосновывается взгляд на то, что методологической базой таких систем могут быть процессы итеративного агрегирования решения соответствующих задач большой размерности, которые позволяют согласовывать решения локальных задач с решением глобальных. Some methodological aspects of making up spatial systems for supporting decision making for regional management are given. It is shown that processes of iteractive aggregation of the decision for corresponding problems of big dimensionality, which allow to agree the decisions of local problems with the decision of global problems, can serve as the methodological base of such systems.