Пространства неопределенности и изоморфизм - Дидук, Н.Н. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2002)
Рассмотрены некоторые свойства пространств неопределенности (ПН). Показано, как с помощью ПН можно осуществлять формализацию неформальных ситуаций неопределенности различных типов (вероятностных ситуаций, бесструктурных, нечетких). Выведено понятие изоморфизма ПН, которое затем использовано для определения однородных ПН. У роботі розглянуті деякі властивості просторів невизначеності (ПН). Показано, як за допомогою ПН здійснювати формалізацію неформальних ситуацій невизначеності різних типів (імовірнісних ситуацій, безструктурних, нечітких). Одержано поняття ізоморфізму ПН, яке далі використано для визначення однорідних ПН. Some properties of uncertainty spaces (US) have been considered. A way of formalization by means of US for informal uncertainty situations (probability situations, nonstructural, fuzzy situations) has been shown. The notion of US isomorphism has been derived and applied for defining homogeneous US.