Математическое обеспечение задач технологического предвидения применительно к отрясли промышленности - Панкратова, Н.Д. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Предложена на содержательном и математическом уровне формализация задач формирования исходной информации. Разработан аппарат их решения, открывающий новые возможности в построении сценариев технологического предвидения в условиях концептуальной неопределенности. Запропоновано на змістовному і математичному рівні формалізацію задач формування початкової інформації та розроблено апарат їх розв’язання, що відкриває нові можливості у побудові сценаріїв технологічного передбачення в умовах концептуальної невизначеності. Formalization of initial information problems formation at substantial and mathematical levels is offered. An apparatus for their decision, that new opportunities in construction of technological foresight scenarios in conditions of conceptual uncertainty, is developed.