Анализ и оптимизация показателей живучести компьютерных сетей с технологией АТМ - Зайченко, Е.Ю. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Сформулирована задача анализа показателей живучести сетей АТМ для категорий сервиса VBR и ABR в условиях отказов элементов. Введены показатели оценки живучести для указанных категорий и предложен метод их оценки и анализа. Проведены экспериментальные исследования этого метода для сети АТМ конкретной топологии при варьировании надёжностных характеристик каналов и узлов. Сформульовано задачу аналізу показників живучості мереж АТМ для категорій сервісу VBR і ABR в умовах відмов елементів. Уведено показники оцінки живучості для зазначених категорій і запропоновано метод їх оцінки та аналізу. Проведено експериментальні дослідження цього методу для мережі АТМ конкретної топології при варіюванні надійнісних характеристик каналів і вузлів. The problem of surviveability analysis of ATM networks for service categories VBR and ABR is considered. Surviveability indices for these categories are introduced and the algorithm of their estimation is suggested. Experimental investigations of the suggested algorithm for the concrete ATM network are presented.