Theory of the Analytic Hierarchy and Analytic Network Processes - Examples, Part 2.2 - Saaty, T.L. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
In this part we introduce the role of benefits, opportunities, costs and risks (BOCR) in decision- making and how to establish priorities for them. We give an example of a real life application of the US Congress acting on China joining the World Trade Organization (WTO) mailed to the US congressional committee before that decision. We then introduce and apply the Analytic Network Process and its concept of a supermatrix to make decisions with dependence and feedback and illustrate its application for a single “control”criterion of market share. This will be followed in Part 2.3 by a full BOCR application in the context of the ANP. У цій частині введено роль прибутків, можливостей, вартостей та ризиків (BOCR) у виробленні рішень. Показано, як визначити для них пріоритети. Наводиться поданий до комітету Конгресу США ще до прийняття ним рішення приклад застосування у реальному житті методів діяльності Конгресу США щодо приєднання Китаю до Всесвітньої Організації Торгівлі (WTO). Далі введено і застосовано Аналітичний Мережний Процес (ANP) і його концепцію суперматриці для вироблення рішень в умовах залежності і зворотнього зв’язку та проілюстровано його застосування для єдиного «керуючого» критерію розподілу ринку. Цю статтю буде продовжено у частині 2.3, де буде розглянуте застосуванням BOCR у контексті ANP. В этой части вводится роль прибылей, возможностей, стоимостей и рисков (BOCR) в выработке решений. Показано, как установить для них приоритеты. Приводится направленный в комитет Конгресса США пример применения в реальной жизни методов в деятельности Конгресса США по поводу присоединения Китая ко Всемирной Организации Торговли (WTO) до принятия решения. Затем вводится и применяется Аналитический Сетевой Процесс (ANP) и его концепция суперматрицы для выработки решений в условиях зависимости и обратной связи. Иллюстрируется его применение для единственного «управляющего» критерия раздела рынка. Эта статья будет продолжена в части 2.3 рассмотрением применения BOCR в контексте ANP.