Урахування залежності часу добігання води від її рівня і витрат - Остапенко, В.В.; Остапенко, О.С.; Фінін, Г.С.; Яковлева, А.П. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Розглядається модель руху води у каналах зрошувальної системи, яка враховує залежність часу добігання води від її рівня і витрат. Описуються методи знаходження оптимального керування зрошувальної системи. Рассматривается модель движения воды в каналах оросительной системы, которая учитывает зависимость времени добегания воды от ее расхода. Описываются методы нахождения оптимального управления оросительной системой. A model of water motion in irrigation system channels that takes into account dependence of running time on water expenditure level is considered. Methods of solving of irrigation optimal control system are described.