Структурно-варіаційний підхід до забезпечення збіжності процесу контролю параметрів і стану динамічних об’єктів - Галай, В.М.; Сільвестров, А.М.; Шефер, О.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Розглянуто задачу сумісного оцінювання параметрів і змінних стану динамічних об’єктів. Показано, що при розв’язанні цієї задачі виникає проблема забезпечення збіжності процесу оцінювання. Запропоновано підхід, що гарантує збіжність за будь-яких початкових умов. Рассмотрена задача контроля параметров и переменных состояния динамических объектов. Показано, что при решении этой задачи возникает проблема сходимости процесса оценивания. Предложен подход, гарантирующий сходимость процесса нелинейного оценивания контролируемых параметров и переменных состояния динамических объектов. This paper describes the task of parameters and consistence of dynamic objects control. The estimation method that guaranties concurrence of the process of non-linear estimation of controlled parameters and alternative states of dynamic objects has been proposed.