Наука України: цифри, факти, проблеми - Мазур, О.А. (Вісник НАН України, 2013)
У статті розглянуто результати предметно-орієнтованого пошуку й аналізу інформації про стан української академічної науки, її головні проблеми, вирішення яких дозволить підвищити ефективність науково-технічної та інноваційної діяльності в країні. Для більшої наочності основні показники української науки наведено в динаміці на тлі аналогічних показників світової науки. Матеріал ґрунтується на власних розробках відділу економічних досліджень Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України, а також на публікаціях у вітчизняних і зарубіжних засобах масової інформації, Інтернеті та на офіційних документах (або їх проектах) за тематикою дослідження.