Про один підхід до побудови архітектури розподіленої обробки даних в Інтранет-системах управління технологічними процесами - Ткачук, М.В.; Кукленко, Д.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Запропоновано один з можливих підходів до забезпечення ефективної обробки даних в складних, тобто багаторівневих і розподілених Інтранет-базованих інформаційно-управляючих системах. З урахуванням нових чинників, важливих при створенні таких систем, головна увага приділяється двом взаємопов’язаним проблемам: концептуальному моделюванню даних і процедурам їх інтелектуальної обробки із застосуванням механізму активних правил. Предложен один из возможных подходов к обеспечению эффективной обработки данных в сложных, т.е. многоуровневых и распределенных, Интранет-базированных информационно-управляющих системах. С учетом новых факторов, которые важны при разработке таких систем, главное внимание уделяется двум взаимосвязанным проблемам: концептуальному моделированию данных и процедурам их интеллектуальной обработки с использованием механизма активных правил. One possible approach to providing complex, i.e. multi-level and distributed, Intranet-based information management systems with efficient data processing is proposed. Taking into account some new factors to be important for designing such systems, the principal attention is paid to two interconnected problems: conceptual data modeling and intelligent data processing based on active rules mechanism.