Інтеллектуальные видеосистемы слежения и охраны особо важных объектов - Пюшки, Л.; Васюхин, М.И.; Васюхина, И.М. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Приведен обзор тенденций, методов и средств построения интеллектуальных видеосистем слежения и охраны особо важных объектов.Рассмотрены подходы к созданию и использованию образного компьютера, методы распознавания алфавитно-цифровой информации, а также методы слежения за объектами на основе интеллектуальной системы видеонаблюдения, разработанной в Институте кибернетики им.В.М.Глушкова НАН Украины. Подано огляд тенденцій, методів і засобів побудови інтелектуальних відеосистем спостереження та охорони особливо важливих об'єктів. Освітлено підходи до створення і використання образного комп'ютера, методи розпізнавання алфавітно-цифрової інформації, а також методи спостереження за об'єктами на основі інтелектуальної системи відеоспостереження, розробленої в Інституті кібернетики ім. В.М.Глушкова НАН України. Tendencies, methods and construction tools of intellectual tracking and guarding videosystems for objects of importance are reviwed. Approaches to creation and usage of the figurative computer, methods of recognition of the alphanumeric information are presented as well as methods of keeping track of the objects on the basis of the intellectual system of videoobservation designed in the V.M. Glushkov Institute of Cybernetics of NAS of Ukraine.