Теоретико-ігрова модель боротьби партій за електорат - Недашківська, Н.І.; Остапенко, В.В.; Остапенко, О.С. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Пропонується модель, що може бути застосована партіями — учасницями реальної передвиборної кампанії — для визначення розподілу капіталу між районами з метою отримання максимального виграшу. Визначаються умови, за яких запропоновану модель можна віднести до випуклої гри. Висновки, зроблені в результаті дослідження, мали підтвердження під час виборів до парламенту 2002 р. Предлагается модель, которая может быть использована партиями — участницами реальной предвыборной кампании — для определения распределения капитала между районами с целью получения максимального выигрыша. Определяются условия, при которых предложенную модель можно отнести к выпуклой игре. Выводы, сделанные в результате исследования, имели подтверждение во время выборов в парламент 2002 г. А model to be used by parties during election campaign to define finances distribution among the regions to get a maximal advantage is proposed. Conditions under which the model can be referred to a convex game are defined. The conclusions resulted from the research proved true during the parliament elections in 2002.