Аналіз і синтез оптимальних стратегій контролю складних пуассонових процесів та напівмарковських процесів з поглинанням - Андрєєв, М.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Проведено аналіз оптимальних та асимптотично оптимальних стратегій контролю складних пуассонових процесів та напівмарковських процесів з поглинанням. Розглянуто також синтез оптимальної стратегії контролю пуассонового процесу. Проведен анализ оптимальных и асимптотически оптимальных стратегий контроля сложных пуассоновских процессов и полумарковских процессов с поглощением. Рассмотрен также синтез оптимальной стратегии и контроля пуассоновского процесса. Analysis of optimal and asymptoticly optimal checking strategies for complex Poisson’s processes and semi-Markov processes with absorption has been performed. Optimal checking strategy synthesis of Poisson’s process is considered too.