Системная стратегия технологического предвидения в инновационной деятельности - Згуровский, М.З.; Панкратова, Н.Д. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2003)
Предложены методологические и математические принципы и подходы к реализации стратегии технологического предвидения, которые открывают новые возможности повышения эффективности инновационной деятельности. Разработанный инструментарий позволяет повысить оперативность принятия и реализации стратегически важных решений в процессе управления инновационным развитием предприятий и отраслей промышленности. Запропоновано методологічні і математичні принципи і підходи до реалізації стратегії технологічного передбачення, які відкривають нові можливості підвищення ефективності інноваційної діяльності. Розроблений інструментарій дозволяє підвищити оперативність прийняття і реалізації стратегічно важливих рішень у процесі керування інноваційним розвитком підприємств і галузей промисловості. Methodological and mathematical principles and approaches to technological foresight strategy realization are proposed. They open new opportunities for increasing of innovative activity efficiency. The developed toolkit allows to increase the efficiency of making and realization of strategically important decisions in controlling the innovative development of enterprises and branches of industry.