Евіденціальна парадигма та обробка комп’ютерних математичних знань - Асельдеров, З.М.; Лялецький, О.В.; Фролова, Л.З. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2004)
Пропонується сучасне бачення програми «Алгоритму очевидності» (Evidence Algorithm, EA), яке ґрунтується на аналізі поточного стану робіт з інтеграції чисельних викладок, аналітичних перетворень та автоматизації міркувань. Показано, що це бачення ЕА не тільки відповідає інтеграційним тенденціям, а і дозволяє говорити про евіденціальні парадигми. Предлагается современное видение программы «Алгоритм очевидности» (Evidence Algorithm, EA), которое базируется на анализе состояния исследований по интеграции числовых выкладок, аналитических преобразований и автоматизации рассуждений. Показано, что это видение EA не только соответствует существующим интеграционным тенденциям, но и позволяет говорить об эвиденциальной парадигме. The current vision of the so-called programme «Evidence Algorithm», is given in the form based on the analysis of investigations for integration of numerical calculations, analytical transformations, and reasoning automation. This vision is shown to correspond to modern integration trends, and to make the evidential paradigm possible.