Оптимальні оцінки практичної стійкості правих частин диференціальних включень - Гаращенко, Ф.Г.; Пічкур, В.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2004)
Досліджується задача оцінки практичної стійкості правої частини диференціального включення. На основі властивостей максимальної за включенням множини проведено аналіз оптимальних оцінок. Для лінійних диференціальних включень обґрунтовано критерії та отриманo оцінки в окремих класах правих частин та опуклих фазових обмежень. Исследуется задача оценки практической устойчивости правой части дифференциального включения. На основе свойств максимального по включению множества проводится анализ оптимальных оценок. Для линейных дифференциальных включений обоснованы критерии и получены оценки в конкретных классах правых частей и выпуклых фазовых ограничений. The problem of practical stability for the right parts of differential inclusions is investigated. Optimal estimations are analysed on the basis of the properties of the optimal by inclusion set. For linear differential inclusions criteria are established and estimations in concrete classes of right parts and convex phase constrains are obtained.