Уточнення спрощених закономірностей на основі системного підходу - Сільвестров, А.М.; Спінул, Л.Ю.; Шефер, О.В. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2004)
На основі системного підходу розглянуто декілька спрощених закономірностей електродинаміки, їх логічна несумісність і подальше узгодження шляхом введення та оптимального оцінювання малого параметру. На основе системного подхода рассмотрено несколько упрощенных закономерностей электродинамики, их логическая несовместимость и дальнейшее ее согласование путем введения и оптимального оценивания малого параметра. On the basis of system approach, some simplified electrodynamics regularities, their logical incompatibility and its further coordination by the introduction and optimum estimation of a small parameter are considered.