Применение методов регуляризации к идентификации параметров распределенных процессов в задачах контроля промышленных выбросов в атмосферу - Селин, А.Н.; Пальти, И.А. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2004)
Приведено исследование и сравнение методов итеративной регуляризации и квазирешений в применении к актуальной задаче контроля промышленных выбросов в атмосферу. Предложен комбинированный метод, который на основе совместного использования исследуемых методов позволяет достичь большей по сравнению с методом квазирешений сферы применимости при сохранении его высокой точности и помехоустойчивости. Наведено дослідження і порівняння методів ітеративної регуляризації та квазірозв’язків у застосуванні до актуальної задачі контролю промислових викидів у атмосферу. Запропоновано комбінований метод, який на основі спільного застосування обох методів, що досліджуються, дозволяє досягнути більшої у порівнянні з методом квазірозв’язків сфери застосування зі збереженням його високої точності і завадостійкості. Comparative investigation of iterative regularization and quasisolution techniques for control over harmful indurstrial air venting is presented. A combined technique is proposed which being based on using both these techniques makes it possible to extend the quasisolution technique application area with its high precision and noise resistance remaining.