Прогноз динаміки макроекономічних показників - Повещенко, Г.П. (Системні дослідження та інформаційні технології, 2004)
Розроблено модель ринку праці в Україні, яка доповнює відомі математичні моделі макроекономічної динаміки. Отримана система диференціальних рівнянь використовується як основа програми прогнозних розрахунків динаміки макроекономічних показників. Наведено приклади середньострокового прогнозування макродинаміки національної економіки. Разработана модель рынка труда в Украине, которая дополняет известные математические модели макроэкономической динамики. Полученная система дифференциальных уравнений используется как основа программы прогнозных расчетов динамики макроэкономических показателей. Приводятся примеры среднесрочного прогнозирования макродинамики национальной экономики. The known mathematical models of the macroeconomic dynamics are added by the developed model of labour market in Ukraine. The obtained system of differential equations is used as a basis of the program for forecasting calculations of macroeconomic parameter dynamics. Examples of a middleterm forecasting of national economy macrodynamics are given.