Основи побудови цифрових фільтрів із гіперкомплексними коефіцієнтами - Каліновський, Я.О.; Федоренко, О.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2009)
Розглянуто побудову передавальної функції цифрового фільтра з гіперкомплексними коефіцієнтами. Запропоновано метод зменшення кількості операцій, необхідних для функціонування цифрових фільтрів із гіперкомплексними коефіцієнтами. Виконано порівняння кількості операцій, необхідних для роботи цифрових фільтрів із гіперкомплексними коефіцієнтами до і після застосування даного методу. Рассмотрено построение передаточной функции цифрового фильтра с гиперкомплексными коэффициентами. Предложен метод уменьшения количества операций, необходимых для функционирования цифровых фильтров с гиперкомплексными коэффициентами. Выполнено сравнение количества операций, необходимых для работы цифровых фильтров с гиперкомплексными коэффициентами до и после применения данного метода. Construction of transfer function of digital filter with hypercomplex coefficients is considered. A method that allows to reduce a number of operations, which are necessary for operation of digital filters with hypercomplex coefficients, is offered. Comparing of operations number, which are necessary for operation of digital filters with hypercomplex coefficients is done both before and after use of this method.