Метод формування допускової еліпсоїдної оцінки параметрів інтервальних моделей на основі виділення із інтервальної системи лінійних алгебричних рівнянь основних активних обмежень - Дивак, М.П.; Козак, О.Л. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2009)
Запропоновано метод формування конфігурації допускової еліпсоїдної оцінки області параметрів моделей, яка орієнтована в напрямку найбільшої «витягнутості» реальної області, на основі аналізу інтервальних даних. Розглянуто приклад застосування методу. Предложен метод формирования конфигурации допусковой эллипсоидной оценки области параметров моделей, ориентированной в направлении наибольшей «вытянутости» реальной области, на основе анализа интервальных данных. Рассмотрен пример применения метода. The method of forming configuration of the tolerance ellipsoid estimation of area of models parameters, which is oriented in the direction of the largest «elongation» of the real area, on the basis of analysis of interval data is offered. The example of method application is considered.