Универсальный способ имитации дискретных сложных систем - Быченко, О.В.; Максимей, И.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2009)
Изложена история развития агрегатного, процессного и транзактного способов имитации. Рассмотрены попытки объединения двух способов имитации. Предложена основная идея универсального способа имитации дискретных сложных систем (ДСС). Приведен пример описания ДСС с помощью универсального способа имитации. Обсуждаются состав и структура системы автоматизации моделирования UNIVERSAL, реализующей предложенный способ имитации. Викладено історію розвитку агрегатного, процесового та транзактного способів імітації. Розглянуто спроби об’єднання двох способів імітації. Запропоновано основну ідею універсального способу імітації дискретних складних систем (ДСС). Наведено приклад опису ДCC за допомогою універсального способу імітації. Розглянуто склад i структуру системи автоматизації моделювання UNIVERSAL, яка реалізує запропонований спосіб імітації. The history of development of aggregate, process and transaction methods of simulation is presented. Attempts of combining two methods of simulation are considered. The main idea of the universal method of simulation of discrete complex systems is given. The example of description of the discrete complex systems with the help of the universal method of simulation is cited. The composition and the structure of the simulation automation system UNIVERSAL, realizing a proposed method of simulation, are discussed.