Математичні моделі конфліктних утрат продуктивності системи посередників онтології загального використання в GRID-середовищі - Матов, О.Я. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2009)
Визначено види можливих конфліктів і розроблено аналітичні моделі для дослідження значень коефіцієнта втрат продуктивності наступних структур системи посередників онтології загального використання у GRID-середовищі: однорідних і неоднорідних бібліотек; при відсутності та наявності високопродуктивних кешів; для одно- та багатовхідних бібліотек. Определены виды возможных конфликтов и разработаны аналитические модели для исследования значений коэффициента потерь продуктивности следующих структур системы посредников онтологии общего использования в GRID-среде: однородных и неоднородных библиотек, при отсутствии и наличии высокопродуктивных кэшей, для одно- и многовходовых библиотек. The types of possible conflicts are defined and analytical models for research of productivity losses coefficient values in the system of mediators of the shared ontology in a GRID environment for structures as follow: homogeneous and heterogeneous libraries, in cases of absence and presence of high-productivity caches, for single- and multi-port libraries are developed.