Про один підхід до прийняття кадрових рішень - Каденко, С.В.; Циганок, В.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2009)
Запропоновано метод відбору кандидатів на вакантні посади, який використовує досвід ординального оцінювання персоналу. Описано алгоритм, який дозволяє на основі апарату лінійного програмування визначити область допустимих значень коефіцієнтів вагомості критеріїв оцінки співробітників організації і побудувати ранжирування претендентів на вакантну посаду. Наведено числовий приклад роботи алгоритму. Предложен метод отбора кандидатов на вакантные должности, использующий опыт ординальной оценки персонала. Описан алгоритм, который позволяет, на основе аппарата линейного программирования, определить область допустимых значений коэффициентов важности критериев оценки сотрудников организации, и построить ранжирование претендентов на вакантную должность. Приведен числовой пример работы алгоритма. An ordinal estimation experience-based method for selecting candidates, applying for vacancies, is suggested. A linear programming-based algorithm for defining personnel estimation criterion weights is described. A numerical example of the algorithm’s work is given.