Математичне моделювання процесу зчитування даних з багатошарового фотолюмінесцентного носія інформації - Беляк, Є.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2009)
Проведено аналіз задачі ефективної організації структури об’ємного оптичного носія інформації. Запропоновано математичну модель, що дає можливість за допомогою програмних засобів співвідносити параметри багатошарового фотолюмінесцентного диска з амплітудою сигналу зчитування та показником сигнал-шум. Розраховано оптимальну конфігурацію елементів інформаційного шару даного носія. Проведен анализ задачи эффективной организации структуры объемного оптического носителя информации. Предложена математическая модель, которая дает возможность с помощью программных средств соотносить параметры многослойного фотолюминесцентного диска с амплитудой сигнала считывания и показателем сигнал-шум. Рассчитана оптимальная конфигурация элементов информационного слоя данного носителя. Task of volumetric media effective configuration has been analyzed. Mathematical model which allows to bring into correlation by means of software tools fluorescent multilayer disc parameters with readout signal and signal-to-noise ratio is proposed. Optimal geometry of recording layer elements of the media is estimated.