Использование анализатора протоколов интерфейса АТА для установления доступа к данным - Коженевский, С.Р. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2009)
Рассмотрены принципы построения и функционирования анализаторов протоколов интерфейса АТА. Приведено описание их возможностей в приложениях восстановления данных и ремонта накопителей на жестких магнитных дисках. Предложен способ восстановления информации на НЖМД, закрытых паролем, на основе анализа протокола обмена между ПК и накопителем. Розглянуто принципи побудови та функціонування аналізаторів протоколів інтерфейсу АТА. Наведено опис їхніх можливостей у застосуваннях відновлення даних і ремонту накопичувачів на жорстких магнітних дисках. Запропоновано спосіб відновлення інформації на НЖМД, закритих паролем, на основі аналізу протоколу обміну між ПК і накопичувачем. This design and operation principles of ATA protocol analyzers are considered. The description of their capabilities in applications of hard disk drive data recovery and repair is given. The method for data recovery from password protected HDDs on the base of analysis of exchange protocol between PC and storage device is proposed.