Порівняльний аналіз систем для ранжирування українських наукових періодичних видань та їхніх складових - Балагура, І.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2009)
Проаналізовано відомі бази даних наукових публікацій і рейтинги наукових публікацій, окремих науковців, наукових журналів та окремих галузей науки. Запропоновано інфологічну модель і бізнес-правила бази даних наукових публікацій. На її основі запропоновано метод розрахунку вебометричного рейтингу наукових публікацій, авторів, організацій, журналів. Проанализированы известные базы данных научных публикаций и рейтинги научных публикаций, отдельных ученых, научных журналов и отдельных направлений науки. Предложена инфологическая модель и бизнес-правила базы данных научных публикаций. На ее основе предложен метод расчета вебометрического рейтинга научных публикаций, авторов, организаций, журналов. The known databases of scientific publications and the rating of scientific publications, certain scientists, scientific journals and certain fields of science are analyzed. The infological model and the business rules of scientific publications database are proposed. The computing method of webometrics rating of scientific publications, authours, journals and organizations is proposed.