Методики розрахунку характеристик інформаційних і проміжних шарів багатошарового фотолюмінесцентного диска - Беляк, Є.В. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Розглянуто можливість побудови структури інформаційного шару багатошарового фотолюмінесцентного носія на основі структур сучасних форматів оптичних дисків (CD, DVD, HD-DVD, Blu-ray). Розраховано оптимальні параметри такого носія і приводу зчитування даних з нього: лінійні розміри пітів, товщину проміжного шару, радіуси і загальну площу периферійних зон. Проаналізовано переваги і недоліки моделі та подальші перспективи розвитку багатошарового оптичного запису. Рассмотрена возможность построения структуры информационного слоя многослойного фотолюминесцентного носителя на основе структур современных форматов оптических дисков (CD, DVD, HD-DVD, Blu-ray). Рассчитаны оптимальные параметры такого носителя и привода считывания с него данных: линейные размеры питов, толщину промежуточного слоя, радиусы и общую площадь периферийных зон. Проанализированы преимущества и недостатки модели и дальнейшие перспективы развития оптической записи. Possibility of constructing fluorescent multilayer media information layer structure based on the structure of modern optical discs (CD, DVD, HD-DVD, Blu-ray) is considered. Optimal parameters of the media and media drive (linear dimensions of pits, intermediate layer thickness, radii and total area of the fringe regions) are calculated. Advantages and disadvantages of the model, and optical recording further prospects are analyzed.