Хроматизм света, дифракция и острота зрения в микропризменных линзах Френеля - Петров, В.В.; Антонов, Є.Є.; Шанойло, С.М. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Для мікропризмових елементів Френеля розроблено методи кількісної оцінки впливу хроматизму світла та дифракції на гостроту зображення, яке спостерігає пацієнт через мікропризму. Визначено внесок зазначених ефектів для мікропризмових лінз різної призматичної дії та розраховано відповідні залежності для білого світла. Запропоновано метод відтворення гостроти зору пацієнта шляхом використання кольорових світлофільтрів. Для микропризменных элементов Френеля разработаны методы количественной оценки влияния хроматизма света и дифракции на остроту изображения, которое наблюдает пациент через микропризму. Определен вклад указанных эффектов для микропризменных линз различного призматического действия и рассчитаны соответствующие зависимости для белого света. Предложен метод восстановления остроты зрения пациента путем использования цветных светофильтров. For Fresnel microprism elements methods of quantity evaluation of light chromatism and diffraction influence on sharpness of image that patient observes through a microprism are developed. The contribution of above effects for different microprism lenses is determined and appropriate relationships for white light are calculated. A method of renewal of patient’s sight sharpness of vision by colour light filters is proposed.