Створення і застосування високотехнологічних мікропризм Френеля для діагностування та лікування косоокості дітей - Бутенко, Л.В.; Єгупова, Л.І. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Висвітлено проблему діагностування та боротьби із захворюванням косоокості дітей, розглянуто різні методи його лікування, починаючи з раннього віку. Описано створену технологію, за допомогою якої виготовляються призми Френеля для вирішення цих проблем. Наведено характеристику оптичних елементів і приведено результати технічних випробувань, розглянуто висновок про можливість їхнього застосування в медичній практиці та необхідність реалізації розробки в Україні. Освещена проблема диагностирования и лечения косоглазия детей, рассмотрены различные методы его лечения, начиная с раннего возраста. Описана технология, с помощью которой изготовляются призмы Френеля для решения этих проблем. Приведены характеристики оптических элементов и результаты их технических испытаний. Рассмотрены возможности применения этих элементов в медицинской практике и необходимость реализации разработки в Украине. The problem of diagnostics and treatment of children’s strabismus is elucidated. Different methods of its treatment beginning from the early age are considered. The technology, by using which the Fresnel prisms are manufactured for solving these problems, is described. The characteristics of optical elements and results of their technical testing are given. The opportunity of applying these elements in medical practice and the necessity of realizing the development in Ukraine are considered.