Шляхи поліпшення оптичних характеристик мікропризмових структур - Петров, В.В.; Шанойло, С.М.; Антонов, Є.Є.; Лапчук, А.С. (Реєстрація, зберігання і обробка даних, 2010)
Проведено аналіз шляхів поліпшення оптичних характеристик мікропризмових світлоповертальних структур, які використовуються в офтальмології та дорожньому господарстві. Розглянуто технології формування мікропризмового рельєфу на прозорих оптичних матеріалах. Досліджено методи оптимізації спектральних характеристик і компенсації хроматичних явищ для світлоповертальних структур корекції зору. Проведен анализ путей улучшения оптических характеристик микропризменных световозвращательных структур, которые используются в офтальмологии и дорожном хозяйстве. Предложены технологии формирования микропризменного рельефа на прозрачных оптических материалах. Исследованы методы оптимизации спектральных характеристик и компенсации хроматических явлений для световозвращательных структур коррекции зрения. An analysis of the ways of improving optical characteristics for microprism retroreflective structures that are used in ophthalmology and road industry is conducted. The technologies for forming microprism relief on transparent optical materials are considered. The methods of spectral characteristics optimization and chromatic phenomenon compensation for retroreflective structures of sight correction are investigated.